Tunnetko jo Lapin lumon?

Lapin kesä ja ruska

Muotkavaaran sijainti ja puitteet mahdollistavat monipuolisen toiminnan kesä - ja syysaikaan. Läheiset tunturit Särkitunturi ja Keimiötunturi sekä Pallas-Ounastunturin kansallispuisto ja luontokeskus houkuttelevat katselemaan ja tarkkailemaan luontoa sekä vaeltelemaan monipuolisilla reiteillä. Tunturilla patikoidessa voi todella kuulla omat ajatuksensa ja nauttia Lapin luonnon kauneudesta tunturilampineen, vaivaiskoivuineen, jylhine maisemineen. Lapin kesä tai syksy on aivan oma maailmansa; rauha, hiljaisuus, luonnon äänet, hehkuva väriloisto parhaimpaan ruska-aikaan on todellinen kokemus.

Lumiseen kaamokseen tai hohtaville hangille

Lapin talvi kutsuu hiihtämään heti loppusyksyn kaamosajasta pitkälle aurinkoiseen kevääseen. Oloksen ensilumen ladut sekä luonnonlumilla kaunis maisemalatu ja sen yhteys Muonion latuverkostoon takaavat erinomaiset mahdollisuudet hiihto-leireilyyn. Ja vaikket olisi kilpahiihtäjä, mikäpä mukavampaa, kuin valloittaa Särkitunturi suksin, lumikengin tai lähteä esim. vaeltamaan kansallispuistoon ja nauttimaan upeista maisemista ja erämaan tunnelmasta. Laskettelun ja lautailun ystäville neljä upeaa laskettelukeskusta Ylläs, Levi, Pallas ja Olos puolen tunnin ajomatkan
päässä riittävät varmasti tyydyttämään mutkamäen himon.

Lappilaista eksotiikkaa

Kun kerran Lapissa ollaan, niin onhan paikallista kulttuuria tai eksotiikkaa mukava kokea hieman pintaa syvemmältä! Jo luonto ja sen moninaiset ilmiöt kuten revontulet, kaamos tai ruska tekevät vaikutuksen, mutta Muotkavaaran lähistöltä löytyy muutakin: Testaa porokyytiä lähistöllä tai harjoittele suopungin heittoa. Jos pää kestää, on vauhdikas rekikoirakyyti tai koskenlasku Muonionjoessa varmasti elämys. Mikäli moinen vauhti hirvittää, voit vain katsella koirien touhuja ja kuulla tarinaa rekikoirien elämästä, tai tutustua vaikkapa paikalliseen taiteeseen ja kädentaitajiin lähistöllä. Kun näiden kokemusten päälle uskaltaudut vielä Lapin kasteeseen kodassa, niin voit kehua olevasi lähes lappilainen.

Täyden palvelun leirille lomalle

Muotkavaaran rauhallinen mutta keskeinen sijainti on ihanteellinen ryhmiä ajatellen. Muotkavaaran pihapiirissä voi toteuttaa monenlaista toimintaa. Lapin eksotiikka sekä tunturit ovat kaikki lähellä, silti hiihtokeskusten hälinä on riittävän kaukana ja voit keskittyä ryhmäsi kanssa mukavaan yhdessäoloon omalla porukalla. Palvelumme sisältää majoituksen, ateriapalvelut, saunan ja tilojen käytön ja monipuolista ohjelmaa valintasi mukaan lappilaisessa hengessä. Räätälöimme tuotteemme ryhmäkohtaisesti, kysy myös valmiita pakettejamme.

Muotkavaara on erikoistunut nuorisomatkailuun päätuotteenaan leirikoulutoiminta. Tilamme ja palvelumme sopivat kuitenkin erinomaisesti muuhunkin toimintaan erilaisille ryhmille.

Tulitpa riparille, lumileirille, perhelomalle, ruskaretkelle tai majoittumaan, uskomme että tunnet olosi kotoisaksi - tunturien kainalossa!

 • 61 vuodepaikkaa:
  • 2 x 2 hlön huone, 4 x 4 hlön huone
  • 3 x 5 hlön huone, 3 x 6 hlön huone
  • 1 x 8 hlön huone
 • huoneissa joko omat saniteettitilat ja kuivauskaappi tai käytävällä yhteiset saniteettitilat
 • ruokala - puoli/täysihoitopalvelut
 • sauna + takkahuone
 • koulutustila ja harrastetila
 • suksien voitelutilat
 • puolikota
 • Äkäsjärvelle 150 m